Problematyka zdrowia reprodukcyjnego kobiet w różnych grupach wiekowych.
DokonujÄ…c zakupów w potężnym supermarkecie, co niemalże jest potrzebnym punktem zakupów speÅ‚nianym co jakiÅ› czas, widzimy różne artykuÅ‚y spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierajÄ…ce w sobie czy to ciÄ…g witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezwykle kolosalny asortyment pieczywa, od tego biaÅ‚ego, pszennego, jak buÅ‚eczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – wiÄ™cej na witrynie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachÄ™cajÄ… do jak najczÄ™stszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, które ma wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci Å›wietne dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrÄ™bów, jakie majÄ… korzystny wpÅ‚yw na stworzony przez nas ukÅ‚ad trawienny. Mimo to powinniÅ›my uważać, decydujÄ…c siÄ™ na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiÅ›cie razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w szeregu przypadków wykorzystujÄ… takie triki, że dodajÄ… do pieczywa zwykÅ‚ego, pszennego bÄ…dź żytniego karmel, trochÄ™ ziarna sÅ‚onecznika oraz wyprzedajÄ… taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyÅ‚Ä…cznie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartoÅ›ci.
1. Poradnik
2. Kliknij
3. Artykuł
4. Sprawdź to